Gmail inloggen

De meeste personen hebben tegenwoordig een Gmail account, maar niet iedereen weet precies wat te doen om in te loggen, aanmelden of bij inlogproblemen. Ook het instellen van je Gmail account of het vergeten van een wachtwoord behoort tot één van de grootste uitdagingen. Kom hieronder alles te weten over inloggen op Gmail.

Het inlog proces

Aanmelden op je Gmail mailbox is gemakkelijk. Hieronder zijn de stappen te vinden om op je account aan in te loggen:

Stap 1: Navigeer naar de inlog-pagina van Gmail.

Stap 2: Voer je e-mailadres of je telefoonnummer in en klop op ‘volgende’.

Stap 3: Voer je wachtwoord in en selecteer weer ‘volgende’.

Stap 4: Je bent op je Gmail inbox ingelogd.

Gmail

Het is verstandig om je inloggegevens niet op te slaan als je gebruik maakt van een openbare computer. Log altijd uit als je klaar bent om misbruik van je account te voorkomen.

Wachtwoord vergeten of werkt niet?

Als je je wachtwoord vergeten bent of als je wachtwoord niet werkt dan kan je deze opnieuw aanmaken of herstellen. Hieronder vind je de stappen om dit te doen:

Stap 1: Ga naar de pagina: https://login.gmail.com/forgot?

Stap 2: Gebruik je telefoonnummer of e-mailadres voor herstel.

Stap 3: Voer je voornaam en je achternaam in en volg de verdere aanwijzingen.

Stap 4: Je wachtwoord is nu hersteld en je kunt weer op je Gmail account inloggen.

Gmail instellen

De instellingen van je Gmail account worden bij het aanmaken automatisch ingesteld. Mocht het gebeuren dat er iets verkeerd is gegaan, log dan in bij je webmailaccount. Je kunt ook de juiste instellingen op handmatige manier ingeven.

Tips en tricks

De tips en tricks hieronder kunnen je onderweg helpen als je op een optimale wijze gebruik wilt maken van je Gmail account:

  • Vergeet niet om tenminste éénmaal per jaar in te loggen.
  • Log in met een up-to-date webbrowser.
  • Wijzig je wachtwoord regelmatig en gebruik een sterk wachtwoord.

Problemen met inloggen?

Bij problemen tijdens het inloggen op je Gmail account kan je verschillende zaken proberen, aangezien hier meerdere redenen voor zijn. Bij een vergeten of kwijtgeraakt wachtwoord kan je de tweestapsverificatie inschakelen. Hieronder vind je nog een aantal oplossingen in de veelgestelde vragen.

Wie en wat is Gmail?

Gmail, ook wel Google Mail genoemd, is een welbekende e-mailservice. Het gaat om een Amerikaanse onderneming die in 2009 officieel is opgericht en alle diensten kosteloos aanbiedt. Je kunt met Gmail ook gebruik maken van de officiële Gmail app en e-mailprogramma’s van derden.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hieronder zijn de meest relevante veel gestelde vragen samen met de bijbehorende antwoorden over Gmail te vinden:

Inloggen op Gmail, hoe doe ik dit?

Om op je Gmail account in te loggen hoef je slechts te navigeren naar de log-in url en je e-mailadres en wachtwoord in te voeren.

Wat te doen als ik mijn wachtwoord vergeten of kwijt ben?

Mocht je je wachtwoord onverhoopt kwijt of vergeten zijn, dan kan je de onderstaande stappen volgen om je wachtwoord te herstellen:

Stap 1: Navigeer naar https://login.gmail.com/forgot?

Stap 2: Vul het herstelmailadres of je telefoonnummer in.

Stap 3: Vul vervolgens je voor- en achternaam in.

Stap 4: Volg de verdere aanwijzingen en je kunt weer op je Gmail account inloggen.

Kan Gmail ook onder Windows 10 en 11 worden geïnstalleerd?

Dit is wel mogelijk, mits je een aantal gegevens bij de hand hebt waaronder de POP3 instellingen, de SMTP instellingen en de IMAP instellingen.

Melding: ‘Onbekende gebruiker of verkeerd wachtwoord’, wat moet ik nu doen?

Mocht je deze melding te zien krijgen, dan kan het zijn dat je SSL in de browser uit hebt staan. Ga na of dit inderdaad zo is en zet SSL aan om in te loggen. Blijf je als nog problemen ondervinden om in te loggen op Gmail, dan kan je ook proberen om de proxy uit te zetten.

 Is een SSL/TLS perse noodzakelijk om een e-mail te sturen?

Je kunt beter wel gebruik maken van SSL/TLS als je op veilige manier e-mails wilt versturen.

 Wat is de capaciteit van de Gmail inbox?

Elke Gmail inbox is maximaal 15GB. Als de beschikbare ruimte bijna vol loopt, dan kan je een back-up maken van je e-mails en vervolgens de prullenbak leeg maken. Verwijder daarnaast ook oude e-mails, vooral met grote bijlagen.

Met welke browsers kan ik op Gmail inloggen?

Er zijn verschillende browsers die Gmail ondersteunen. Denk aan Safari, Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Internet Explorer (deze laatste kun je beter niet meer gebruiken, wordt niet meer ondersteund!).

Mijn wachtwoord is gewijzigd, maar ik kan nog steeds niet inloggen. Help!

Ga na in hoeverre je typefouten gemaakt hebt, let op het per ongeluk indrukken van de Caps Lock toets en op ingedrukte spaties. Lukt het als nog niet, dan kan je je wachtwoord resetten.

Inloggen op de webmail via MacOS lukt niet en ik krijg een foutmelding. Hoe nu verder?

In de meeste gevallen gebeurt dit als je een oudere MacOS versie gebruikt. Upgrade in deze situatie naar een MacOS die ouder is.

Waarom loopt mijn inbox zo snel vol? Ik gebruik Mac Mail en Vista Mail.

Je moet bij deze programma’s de instellingen zelf aanpassen. Er wordt namelijk standaard een kopie van het e-mail bericht achtergelaten op de server.

Wat kan ik doen als mijn account geblokkeerd is?

Gmail accounts worden meestal geblokkeerd bij ongewone inlogactiviteiten. Herstel je wachtwoord om weer in te loggen via de ‘account deblokkeren’ pagina.

Vind ik mails die ik met Gmail webmail verstuurd heb ook terug in Apple Mail of Microsoft Outlook?

Nee, helaas komen deze verzonden e-mail berichten niet in dergelijke e-mailprogramma’s te staan. Het is wel mogelijk om te kiezen dat er altijd een kopie van je berichten op de Gmail server blijft staan.

Waarom krijg ik de melding ‘You must be logged in to access this page’?

Deze melding verschijnt op moment dat je browser geen cookies accepteert. Je moet dit eerst wijzigen in je browser en vervolgens via Secure Webmail inloggen.

Wat te doen bij inlogproblemen met Internet Explorer?

De webversies van Internet Explorer kunnen als verouderd worden beschouwd. Maak gebruik van webmail of download een andere webbrowser.