Netmail

Ben je klant van KPN, dan heb je naar alle waarschijnlijkheid ook een eigen het Netmail account via MijnKPN. Om op de correcte manier gebruik te maken van je account is het slim om eerst meer te weten over inloggen op Netmail, het vergeten van je wachtwoord, het instellen van je pop3, imap4, smtp instellingen en dergelijke. Kom alles te weten over de zaken die komen kijken bij HetNet mail.

HetNetmail logo

Wie is het Netmail?

Het Netmail is een e-maildienst van Hetnet, één van de meest bekende internet service providers die je kunt selecteren in Nederland. Het gaat om een bedrijf dat deel vormt van KPN en sinds 1997 is opgericht. Inmiddels wordt de e-mailservice Netmail genoemd, maken er duizenden Nederlanders gebruik van deze e-maildienst en kan je bij elke webmail box tegenwoordig uitgaan van een maximale capaciteit van 15GB.

Inloggen op het Netmail

Inloggen op je het Netmail inbox is geen ingewikkelde taak. Om op je e-mail account in te loggen heb je je gebruikersnaam of e-mailadres nodig. Daarnaast moet je ook het bijbehorend wachtwoord invoeren op de inlog url om je account binnen te komen.

Wachtwoord herstellen

Als je je wachtwoord per ongeluk vergeten of kwijt bent, dan dien je deze te herstellen om weer toegang te krijgen tot Netmail. Een nieuw wachtwoord maak je op 3 manieren aan, namelijk:

  1. Zelf online via de homepagina van Netmail.
  2. Door op MijnKPN in te loggen en het herstelproces aan te gaan.
  3. Via de klantenservice herstellen. Je hebt je klantnummer wel bij de hand nodig.

Gebruikersnaam vergeten of wijzigen

Mocht je je gebruikersnaam zijn vergeten, dan kan je op MijnHetNet inloggen door je account te gebruiken. Maak de juiste keuzes, kies voor ‘Informatie& Instellingen’ en ga zo na wat de gebruikersnaam is van je e-mailadres. Je kunt de gebruikersnaam van Netmail niet wijzigen, maar het is wel mogelijk om maximaal 4 extra e-mailaccounts toe te voegen.

Tips en tricks

Middels bepaalde handige tips en tricks ben je in staat om gebruik te maken van je Het Net mail account op een optimale manier. Hieronder vind je de meest praktische tips die je kunt gebruiken:

  • Log vaker in op je webmail account om te voorkomen dat je wordt aangeduid als ‘inactief gebruiker’ waardoor je account geblokkeerd wordt.
  • Log slechts in via browsers die up-to-date zijn. Browsers die ouderwets zijn, zijn vaak niet de veiligsten als je in gaat loggen op je Netmail account.
  • Zorg voor het vaker aanpassen van je wachtwoord. Het is ook slim om een sterk wachtwoord aan te maken.
  • Hou je wachtwoord voor jezelf zodat deze niet te vallen komt in verkeerde handen.

Het Net mail instellen

Bij het aanmaken van een nieuw mailaccount bij Netmail worden de instellingen automatisch geregeld. Wil je het net op je telefoon, computer of ander toestel instellen, dan doe je dit door middel van IMAP. Je hebt hier je e-mailadres en je wachtwoord voor nodig. Mocht je met vragen zitten over de instellingen, dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van deze internetprovider.

Problemen met inloggen?

Ondervind je problemen met het inloggen op je Netmail account, ga dan na of je per ongeluk Caps lock ingedrukt hebt, of je lege spaties hebt gebruikt en check voor cijfers en tekens. Ga daarnaast ook na of je Netmail account nog actief is door via Mijn hetnet of herstel je wachtwoord.