Online webmail

Als klant van Online.nl word je voorzien van een e-mailadres waarbij je e-mails zoals facturen en aanbiedingen kunt ontvangen. Je kunt ook berichten sturen naar de klantenservice, de administratie of de supportafdeling als je met vragen zit. Het is echter slim om goed op de hoogte te zijn van wat je moet doen om in te loggen op je account, als je je wachtwoord moet herstellen of hoe je je account instelt. Hieronder is duidelijk te zien wat er allemaal komt kijken bij een Mijn Online.nl account.

Wat is Online.nl Webmail?

Online.nl staat bekend als één van de eerste Nederlandse e-mailaanbieders. Het gaat om een onderneming die opgericht is in 1994 onder de naam Euronet. Neem je een abonnement bij deze provider, dan wordt je standaard voorzien van een e-mailadres. Via dit e-mailadres worden facturen en aanbiedingen verzonden, maar ook het regelen van upgrades of het afhandelen van klachten kan via dit e-mailadres gebeuren. Om in te loggen op je Online.nl mailaccount dien je op het webmailaccount van Online.nl te gaan, waarbij je een inlogscherm te zien krijgt. Bij deze aanbieder krijg je ten slotte standaard een mailaccount met een maximale opslagruimte van 500 Mb/s.

Inloggen op Online webmail

Om op je Online account in te loggen heb je slechts je gebruikersnaam nodig en je wachtwoord. Je kunt via de log-in pagina op je account inloggen, maar je kunt ook kiezen om je inloggegevens op te slaan zodat je je inlogdetails niet elke keer opnieuw moet invoeren. De gebruikersnaam krijg je oorspronkelijk van de internetprovider en dien je samen met het bijbehorende wachtwoord in te voeren op het inlogscherm van de homepagina.

Wachtwoord herstellen via Mijn Online

Het kan gebeuren dat je je wachtwoord vergeten bent of kwijt bent geraakt. In dit geval dien je je wachtwoord te herstellen om weer toegang te krijgen tot je mailbox. Dit kan je gemakkelijk doen in Mijn Online door te klikken op ‘E-mailbeheer’. Kies een nieuw wachtwoord en je bent gereed om weer in te loggen op je inbox.
Je kunt je gebruikersnaam of je wachtwoord daarnaast ook opvragen bij Online.nl door middel van een telefonisch gesprek of via de e-mail. Houd je persoonlijke klantnummer bij de hand wanneer je contact opneemt met de klantenservice.

Tips en tricks

Je kunt bepaalde tips en tricks aanhouden als je gebruik van je Online mailaccount wilt maken op de juiste manier. Zo haal je namelijk het beste uit je webmail mail:

  • Door regelmatig op je mailbox in te loggen voorkom je dat je als inactief wordt aangezien. Je account zal hierdoor niet automatisch worden geblokkeerd na maandenlang geen activiteit.
  • Gebruik alleen browsers die up-to-date zijn voor het inloggen op je Mijn Online.nl account. Door een verouderde browser te gebruiken ben je niet van veiligheid verzekerd.
  • Pas je wachtwoord regelmatig aan en creëer een wachtwoord die sterk is.
  • Zorg ervoor dat je wachtwoord niet valt in handen van anderen die je account ongewenst kunnen gebruiken.

Online.nl Webmail instellen

Je kunt met een gerust gebruik maken van webmail aangezien de instellingen automatisch zijn geregeld. Als je liever geen gebruik wilt maken van web mail, maar liever wilt inloggen via een e-mailcliënt? Dan dien je de IMAP instellingen aan te passen. Je kunt tijdens het inloggen daarnaast kiezen uit meerdere versies, waarbij Standaard (HTML) de meest aanbevolen is.

Problemen met inloggen?

Is er sprake van een inlogprobleem en kom je je mailbox niet binnen? Ga dan na of je per ongeluk Caps lock aan hebt staan, ga na of je typefouten gemaakt hebt, let op de cijfers en tekens en ga na of je geen lege spaties hebt ingetoetst. Je kunt daarnaast direct je wachtwoord herstellen om zo opnieuw toegang te krijgen tot je mailbox. Als het echt niet lukt, dan kan je altijd nog contact opnemen met de klantenservice om verder te helpen met het vinden van de ideale oplossing op het probleem.