Tele2 speedtest

Test je internet snelheid via onze Tele2 speedtest service. Je kunt je werkelijke internet snelheid zien tijdens een up- en downloadtest. Providers tonen vaak de maximale internet snelheid onder optimale omstandigheden, helaas zult u deze snelheden waarschijnlijk nooit behalen. Is je internet traag, stap dan over naar een andere internetprovider. Check daarom uw snelheid via onze Tele2 snelheid test tool.

OPGELET! Gebruik geen WiFI-verbinding wanneer je de snelheid test uitvoert! Je snelheid zal dan altijd lager zijn dan wanneer je een je modem verbindt met een UTP kabel.

Hoe werk de Tele2 Speedtest?

Zoals u hierboven al kon lezen, doen we een zogeheten up- en download test om uw Tele2 snelheid te testen. Er wordt een tijdelijk bestand op uw pc geplaatst en deze wordt van en naar een server verplaatst. U krijgt na de snelheidstest meteen de uitslag te zien.
Met upload wordt bedoeld hoe snel verstuurt u een bestand vanaf uw computer/tablet/laptop en met download wordt het tegenovergestelde bedoeld, hoelang duurt het voor een bestand gedownload is.

Voor we beginnen, sluit de PC/Laptop/Tablet rechtstreeks via een netwerkkabel aan op je modem.

Stappenplan voor het uitvoeren van de Tele2 speedtest

Om een zo goed mogelijk en zuivere snelheidsmeting uit te voeren, gebruiken we de volgende stappenplan:

  1. Sluit uw computer/laptop via een goede netwerkkabel aan op uw modem;
  2. Sluit alle openstaande programma’s en internettoepassingen, denk aan uw internetbrowsers, Office, vensters;
  3. Controleer of u geen VPN / proxy verbinding gebruikt;
  4. Controleer of er niet mer pc’s/laptops aan staan en gebruik maken van het internet;
  5. U kunt beginnen met de Tele2 snelheid test: Druk 2x op de knop in de speedtest scherm

Tele2 speedtest – Tele2 4g snelheid test

Na de Tele2 speedtest en Tele2 4g snelheid test weet u uw werkelijk internetsnelheid van dat moment. Dit cijfer kan van dag tot dag verschillen, dit ligt aan verschillende factoren. Om een goed gemiddelde te krijgen kunt u de test meerdere dagen achter elkaar uitvoeren om zo een goed gemiddelde Tele2 internet snelheid te hebben. Let wel dat u deze website verlaat tijdens de test, gaat u na de speedtest ook andere testen uitvoeren, zoals de PING en hardware test kunt u de PING en Hardware testen, maar dan verlaat u wel deze website., onthoud dan dat u niet meer op de telecom update website surft.

Powered by openspeedtest.com

Tele2 internet snelheid verhogen

Hieronder vindt u een aantal tips om uw Tele2 internet snelheid te verhogen:

Gebruik een goede kwaliteit netwerkkabel

Klinkt misschien als een logische tip, maar het verschil in kwaliteit van netwerkkabels is groot. Een netwerkkabel wordt ook wel UTP-kabel, internetkabel of ethernetkabel genoemd.
Allemaal leuk en aardig, maar hoe herken je nu een goede kwaliteit netwerkkabel? Hieronder een aantal tips hoe je een goede en betrouwbare netwerkkabel herkent:

  • Goede kwaliteit netwerkkabels herken je aan het CAT-cijfer, deze staat op de zijkant van de kabel. Gebruik alleen CAT5E en CAT6 UTP-kabels, deze kunnen snelheden aan tot maar liefst 1000 Mbit per seconde;
  • Gebruik alleen onbeschadigde netwerkkabels. Vervang kabels die zijn geknikt, scheurtjes vertonen of waarvan bekend is dat deze een klap hebben gehad;
  • Rol een netwerkkabel altijd uit, laat deze niet opgerold liggen.

Heeft u een oude pc/laptop/tablet, router of switch?

Lang niet alle wat oudere pc’s/laptop/tablets, routers en switches zijn meer geschikt voor de moderne internetsnelheden. Het kan zijn dat u een nieuwe router hebt, maar een oude computer. U zult dan een lage internet snelheid halen in onze maar ook andere testen! Controleer daarom of alle aangesloten apparaten de snelheid wel aan kunnen. Vervang een oude apparaat of haal deze er even tussen uit als u goede en betrouwbare speedtest wilt uitvoeren!

Heb je aanvullende informatie, mis je iets, heb je op- en/of aanmerkingen, laat het ons weten en laat hieronder een reactie achter: