WiFi internet problemen oplossen

Help mijn wifi internet werkt niet, wat moet ik doen? We hebben de meest voorkomende oplossingen op deze vraag voor je op een rijtje gezet. Ga van boven naar beneden en test altijd of een voorgestelde oplossing werkt:

WiFi internet logo

Oplossingen voor als je WiFi internet verbinding het niet doet

  1. Heeft een ander apparaat, bijvoorbeeld je pc, laptop, tablet of een andere mobiele telefoon nog wel een WiFi internet verbinding? Dan ligt het probleem niet aan je verbinding met je provider, maar dat ene apparaat! Dit kun je aanpassen in je Instellingen van dat toestel. Bijvoorbeeld staat je laptop of smartphone misschien nog op vliegtuig modus of heb je je WiFi uit staan? Hebben alle apparaten WiFi problemen, lees dan verder!
  2. Een andere oplossing is de meest simpelste, maar regelmatig de beste oplossing! Zet de modem minimaal 10 seconden uit met de aan-en uitknop op de achterkant. Zet deze dan weer aan en er wordt opnieuw verbinding gemaakt. Werkt deze oplossing niet? Lees dan verder!
  3. Mocht het uit- en aanzetten van de modem niet helpen met je WiFi probleem, dan kun je hetzelfde proberen te doen met je laptop, tablet of (mobiele-)telefoon. Zet deze uit, wacht minimaal 10seconden zet deze dan weer aan! Mocht dit nog steeds geen wifi verbinding bieden, lees dan verder!
  4. Je kunt nog proberen of je via een kabel wel een internetverbinding krijgt. Sluit een ethernetkabel aan op je modem, wacht enige seconden en zie of er een verbinding tot stand komt. Mocht dit het geval zijn, dan weet je dat je probleem zit in je WiFi verbinding.
  5. Het kan zijn dat er een storing is bij je provider, bekijk er een storing is: KPN storing, Ziggo storing,Tele2 storing en Online.nl storing

Je hebt wel een WiFi signaal, maar deze is zeer zwak? Probeer dan eens deze tips om je WiFi signaal te verbeteren!