Yahoo mail

Wie kent de wereldwijd populaire Yahoo Mail tegenwoordig niet? Deze marktleider op het gebied van e-maildiensten is geschikt voor zowel particulieren als ondernemers die op een veilige en betrouwbare manier e-mails willen verzenden, ontvangen en archiveren. In de tekst hieronder kan je nagaan wat er allemaal komt kijken bij een Yahoo! account.

Hoe log je in?

Je Yahoo mail openen is vrij gemakkelijk. Hieronder vind je de stappen die je moet volgen om op je Yahoo! mailbox in te loggen (Engels: Sign In):

 1. Ga naar de login pagina van Yahoo!.
 2. Klik op ‘Aanmelden’
 3. Voer je e-mailadres, je gebruikersnaam of je telefoonnummer in.
 4. Voer vervolgens je wachtwoord in en klik op ‘volgende’.
 5. Je bent nu op je Yahoo! account ingelogd.

Wil je niet dat Yahoo! je inloggegevens opslaat, haak dan het vinkje ‘Stay signed in’ af. Zo voorkom je overigens ook dat derden ongewenst gebruik kunnen maken van je e-mailaccount.

Wachtwoord vergeten of werkt niet?

Als je je wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten of kwijt bent, dan dien je deze opnieuw aan te maken of te herstellen door middel van de onderstaande stappen:

 1. Navigeer naar de sign-in pagina van Yahoo! mail.
 2. Voer de belangrijke gegevens waaronder je e-mailadres en je telefoonnummer in.
 3. Je ontvangt vervolgens een 8-cijferige verificatiecode.
 4. Voer de code in en volg de aangegeven stappen tot je wachtwoord of gebruikersnaam hersteld is.

Tips en tricks

Wil je het allerbeste halen uit je Yahoo! account? Dan kan je letten op de onderstaande tips en tricks:

Zorg ervoor dat je jaarlijks minstens 1x inlogt op je account.

 • Maak gebruik van een ‘up-to-date’ webbrowser die veilig is.
 • Wijzig je Yahoo! wachtwoord om de zoveel tijd.
 • Kies een veilig wachtwoord. Slim is om minimaal 8 tekens te gebruiken en die te combineren met kleine en hoofdletters, tekens en cijfers.

Yahoo mail instellen

De instellingen worden automatisch ingesteld bij de aanmaak van een nieuw Yahoo! account. Lukt het niet om in te loggen, dan kan je dit altijd proberen bij je online webmailaccount of de correcte instellingen handmatig ingeven. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de IMAP en de POP3 instellingen:

 • IMAP-serverinstellingen: Het gaat om een tweewegsynchronisatie waarbij de berichten blijven staan op de server, wat geschikt is voor gebruik met verschillende devices.
 • POP3-serverinstellingen: De berichten worden direct van de server verwijderd. Er is namelijk sprake van een desktop of een mobiele app om mails te bekijken.

Problemen met inloggen?

Als het niet lukt om in te loggen, dan kan je hier verschillende dingen aan doen. Je kunt via een tweestapsverificatie je wachtwoord opnieuw instellen of de instellingen goed controleren. Je kunt overigens altijd om advies vragen bij de Yahoo! Chat Assistant.

Wie is Yahoo! Mail?

Yahoo! Mail kan het beste omschreven worden als een Amerikaanse e-mailservice die in 1997 is opgericht. Het gaat om een dochteronderneming van Verizon, waarbij gebruikers in staat zijn om hun Yahoo! account te openen en beheren door middel van een webmailinterface soortgelijk aan Outlook, Gmail en Hotmail. Als gebruiker kan je kiezen uit 4 abonnementen, namelijk Basic, Plus, Ad Free en een zakelijk pakket.

Antwoorden op veelgestelde Yahoo! mail

Je kunt hieronder de meest relevante veel gestelde vragen over Yahoo! mail vinden samen met de bijbehorende antwoorden:

Hoe krijg ik toegang tot mijn Yahoo! account?

Inloggen op je Yahoo! account is gemakkelijk. Je hoeft slechts je e-mailadres en wachtwoord in te voeren op het login scherm.

Yahoo! mail wachtwoord vergeten, hoe verder?

Je kunt je wachtwoord gemakkelijk herstellen of een nieuw wachtwoord aanmaken via https://login.yahoo.com/forgot?.

Kan Yahoo! mail onder Windows 10 geïnstalleerd worden?

Met behulp van gegevens zoals de POP3 in stellingen, de SMTP instellingen en de IMAP instellingen ben je in staat om Yahoo! mail te installeren onder Windows 10.

Melding: Onbekende gebruiker of verkeerd wachtwoord. Wat nu?

In de meeste gevallen gaat het hierbij om een SSL die in de browser uitstaat. Zet in de webbrowser de SSL aan en log in via de webmailpagina. Lukt het wel om in te loggen, maar kan je nog geen e-mails open en of versturen? Dan heb je waarschijnlijk een verbinding via een proxy, welke je uit moet schakelen.

Moet ik SSL/TLS aanklikken voor e-mails sturen?

Ja, door e-mail met SSL/TLS te sturen ben je van veiligheid verzekerd.

Wat is de capaciteit van mijn Yahoo! account?

Je kunt uitgaan van maximaal 1TB aan geheugen. Op moment dat je mailbox vol loopt kan je de prullenbak legen, oude e-mails verwijderen, e-mails met grote bijlagen verwijderen en een back-up maken van de mails.

Welke browser kan ik gebruiken?

Yahoo! mail wordt ondersteund door Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, en Internet Explorer.

Wachtwoord gewijzigd, maar inloggen lukt niet. Hoe verder?

Ga na of er sprake van een typefout is. Check ook de hoofd- en kleine letters, tekens, cijfers, spaties en dergelijke. Zo niet, voer dan opnieuw een wachtwoord reset uit.

Wat te doen als inloggen op de webmail niet lukt via MacOS en ik krijg een foutmelding?

Dit is vaak het geval bij oudere MacOS versies. Upgrade naar een latere MacOS browser om het probleem op te lossen.

Wat moet ik doen als mijn account geblokkeerd is?

Je Yahoo! account wordt geblokkeerd bij verschillende foutieve inlogpogingen. Herstel je wachtwoord om je account weer te gebruiken.

Wat te doen bij de melding ‘You must be logged in to access this page’

Deze melding komt meestal te zien omdat de browser geen cookies ondersteunt. Wijzig deze instellingen om weer in te kunnen loggen.

Hoe verder bij de melding ‘Your Yahoo! account is locked’

Bij ongewone inlogactiviteiten word je Yahoo! account geblokkeerd gedurende 12 uur. Na deze 12 uur kan je weer normaal inloggen op je account.

Wat moet ik doen bij de melding ‘First time signing in here’

Log je in vanuit een device, een locatie of een programma die nog niet bekend is bij Yahoo!, dan komt deze melding te zien. Je moet dan een verificatiecode invoeren die wordt verstuurd naar je e-mailadres of je mobiele telefoon.