Zeeland webmail

Heb je onlangs een Zeelandnet mailaccount aangemaakt? Dan is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van alle zaken die komen kijken bij het inlogproces van Zeelandnet, bij het vergeten van je wachtwoord, bij het instellen van je Zeelandnet account en dergelijke. Je komt alles te weten over Zeelandnet webmail en Delta webmail door verder te gaan met het lezen van de tekst hieronder.

Wat is Zeelandnet Webmail?

Zeelandnet webmail en Delta webmail zijn e-maildiensten die je kunt gebruiken op verschillende devices, waaronder je smartphone, tablet, laptop, computer en dergelijke. Het gaat om de grootste mailaanbieder in Zeeland die sinds 1995 verschillende e-mailgerelateerde diensten biedt aan zowel particulieren als ondernemers. Het aanmaken van een account bij Zeelandnet mail is vrij gemakkelijk, aangezien je gebruik maakt van handige instructievideo’s en stappenplannen speciaal voor je specifiek toestel. Je hebt een account nodig bij MijnDelta om een e-mailinbox te kunnen krijgen, waarbij je uit kunt gaan van een opslagcapaciteit van 2GB.

Inloggen op Zeelandnet webmail

Inloggen op je account is mogelijk op twee manieren, namelijk door rechtstreeks te gaan naar de webmail inlogpagina of door te navigeren naar de homepagina. Je kunt op je Zeelandnet account inloggen door middel van je gebruikersnaam en je wachtwoord.

Mocht het gebeuren dat je de melding ‘Sessie verlopen of ongeldig’ te zien krijgt bij het inloggen op je Zeelandnet mail, dan moet je de geschiedenis van je browser verwijderen en deze herstarten.

Wachtwoord herstellen

Het kan een ieder gebeuren dat het wachtwoord wordt vergeten. In dat geval moet je een nieuw wachtwoord aanvragen om weer in je Zeelandnet mail in te loggen. Bij het inlogproces kan je je gebruikersnaam@zeelandnet.nl invoeren en wachten tot de link gestuurd wordt zodat je een nieuw wachtwoord aan kunt maken. Het aanpassen van je wachtwoord is ook mogelijk via je MijnDelta-account of door middel van telefonisch contact met deze internetprovider. Ga je voor de telefonische wijze, selecteer dan ‘wachtwoordreset’ uit het keuzemenu en wacht tot je nieuw wachtwoord via de post gestuurd wordt.

Tips en tricks

Door het gebruik van tips en tricks kan je op een optimale manier gebruik maken van je Zeelandnet e-mail. Hieronder zijn een aantal praktische tips te vinden:

  • Zorg ervoor dat je regelmatig op je Zeelandnet account inlogt om te voorkomen dat je als ‘inactief’ gemarkeerd wordt.
  • Gebruik slechts browsers die up-to-date zijn voor het inloggen. Oudere browsers gebruiken om op je Zeelandnet account in te loggen zijn niet veilig.
  • Pas je wachtwoord regelmatig aan en zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord aanmaakt.
  • Onthoud dat je wachtwoord privé is en niet in handen mag vallen van anderen.

Zeelandnet Webmail instellen

Je e-mailaccount instellen is vrij eenvoudig. De instellingen hangen echter af van welk soort toestel en welk besturingssysteem je gebruikt. Je kunt de pop3, imap4 en smtp instellingen van je Zeelandnet mail ook op handmatige manier instellen als je hier ervaring mee hebt.

Problemen met inloggen?

Als je problemen ondervindt tijdens het inloggen op je Zeelandnet account, dan moet je eerst nagaan of je per ongeluk een typefout gemaakt hebt. Ga ook na of je de Caps lock aan hebt staan tijdens het typen, check de cijfers en tekens die je gebruikt en let op het gebruik van lege spaties. Bij moeilijkheden kan je alsnog het wachtwoord herstellen om toegang te krijgen tot je webmailaccount.